Kepta vištienos krūtinėlė puikiai tinka pietums ar vakarienei. Portalas valgo.me siūlo išbandyti ir pasigaminti puikius vištienos patiekalus.

Aštri vištiena su rudais basmati ryžiais ir mango salotom

Patiekalui naudojome indiškus prieskonius, bet juos galima pakeisti bet kokiu mėgiamų prieskonių mišiniu. Ruošiant rudus basmati ryžius reikėtų 1 ¾ dalies vandens 1 daliai ryžių. Išvirę ryžiai bus kiek kietoki, jei norite minkštesnių, prieš verdant 15 minučių pamirkykite vandenyje.

4 asmenims:

  • 4 vištienos krūtinėlės;
  • 2 šaukštelių garam masala prieskonių (yra pirkti „Arbatinuko“ prieskonių parduotuvėse);
  • 1 šaukštelio ciberžolės;
  • 1 šaukštelio maltos aštrios paprikos;
  • druskos;
  • aliejaus kepimui.

  • 200g rudų basmati ryžių;
  • druskos, pipirų.

  • 1 mango;
  • 2 šaukštų susmulkintos kalendros;
  • 2 žalių čili pipirų;
  • 1 citrinos sulčių;
  • druskos, pipirų.

Vištienos su ryžiais paruošimas

  1. Sumaišykite dubenyje prieskonius, sudėkite vištos krūtinėles ir įtrinkite jais. Palikite marinuotis šaldytuve 30 minučių ar ilgiau.
  2. Paruoškite mango salotas: nulupkite ir smulkiai supjaustykite mangą. Perpjaukite čili pipirus per pusę, išvalykite sėklas, susmulkinkite čili pipirus bei šviežią kalendrą. Viską permaišykite, pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais ir padėkite salotas į šaldytuvą, kad pastovėtų ir gerai susimaišytų kvapai bei skonis.
  3. Užpilkite ryžius 350 ml vandens ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 25 minutes. Suberkite išvirusius ryžius į sietelį ir perplaukite verdančiu vandeniu. Pagardinkite druska bei pipirais.
  4. Kol ryžiai verda, paruoškite vištos krūtinėles. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ant vidutinės aukštos ugnies įkaitinkite keptuve ir įpilkite aliejaus. Nupurtykite prieskonių perteklių nuo krūtinėlių, pabarstykite jas druska ir apkepkite, kol gražiai apskrus.
  5. Keptuvę (jei ji su metaline rankena) su krūtinėlėmis dėkite į orkaitę ir kepk dar 9-12 minučių, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio, kol mėsa gerai iškeps. Ištraukite krūtinėles iš orkaitės ir palikite pastovėti šiltai 5-10 minučių. Patiekite su ryžiais ir mango salotomis.

Vištienos krūtinėlė su glaistytom morkom

Prieš kepant vištienos krūtinėlę reikės apvolioti duonos trupiniuose. Jei trupinių neturite, galite labai lengvai juos paruošti naudodami virtuvinį kombainą. Nupjaustykite nuo baltos duonos plutą, supjaustykite gabaliukais ir sumalkite kombaine.

Prieš kepdami krūtinėles orkaitėje, apkepkite jas keptuvėje – taip plutelė pasidarys traški. Kepant į keptuvę siūlyčiau įpilti aliejaus ir įdėti sviesto – taip sviestas bekepant nepridegs. Iškeptas krūtinėles trumpam padėkite ant popieriaus, kad sugertų riebalus.

Reikės:

  • Morkų, supjaustytų vienodo storio gabaliukais;
  • 1 v.š. sviesto;
  • Žiupsnio druskos;
  • Žiupsnio cukraus;
  • Vištos krūtinėlių;
  • Miltų, sumaišytų su druska ir pipirais;
  • Suplakto kiaušinio;
  • Duonos trupinių;
  • Aliejaus ir sviesto kepimui.

Vištienos krūtinėlės paruošimas

  1. Užpilkite morkas vandeniu ir sudėkite sviestą, druską bei cukrų. Užvirkite ir virkite, kol galėsite lengvai perdurti morkas peiliu. Išimkite morkas iš vandens ir virkite vandenį, kol didesnė dalis skysčio nugaruos ir liks tirštas sirupo konsistencijos glaistas. Sudėkite morkas atgal į puodą ir pamaišykite, kad morkos pasidengtų glaistu. Laikykite šiltai, kol iškepsite vištienos krūtinėles.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
  3. Apvoliokite krūtinėles miltuose, suplaktame kiaušinyje ir trupiniuose.
  4. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir ištirpinkite sviestą. Sudėkite krūtinėles ir kepkite, kol kiekviena pusė apskrus. Įdėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 10 min., arba kol krūtinėlės iškeps. Iškeptas krūtinėles trumpam padėkite ant popieriaus, kad sugertų riebalus.

Skanaus! Daugiau receptų rasite www.valgo.me portale.

Autorius juodagalvis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *